Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Maaien van bermen en gras gestart

  (26-05-2023)

  We zijn weer gestart met het maaien van de (bloemrijke) bermen en gras. Voordat het maaien begint, kijken we of er dieren leven of bijzondere planten groeien zodat hier omheen gemaaid wordt. Ook worden daar waar mogelijk bloeiende stukken deels niet gemaaid, zodat deze de hele zomer kunnen blijven staan om te bloeien en zaad te vormen.

  Lees meer
 • Eten en ontmoeten in Oosterheem

  (24-05-2023)

  Samen eten is gezellig en lekker. Eten & ontmoeten is een netwerk van eetgelegenheden in Zoetermeer waar je voor een redelijke prijs een gezonde maaltijd kan krijgen. Het is ook een goede plek om een praatje te maken.

  Lees meer
 • Stichting Mensen in de minima (MiM) bestaat 40 jaar!

  (16-05-2023)

  Op 17 mei 2023 bestaat MiM 40 jaar. Niet vanaf het begin onder deze naam maar de doelstelling om mensen met een minimum inkomen te helpen is nog steeds van toepassing.

  Lees meer
 • Officiële opening audiotour Oosterheem

  (25-04-2023)

  Wijkbewoners van Oosterheem kunnen sinds kort op culturele ontdekkingstocht door hun eigen wijk. Tien bordjes met tien verhalen gemaakt en ingesproken door wijkbewoners geven de route aan.

  Lees meer
 • Kwiek beweegroute in Oosterheem

  (19-04-2023)

  Inwoners van Zoetermeer kunnen sinds eind vorig jaar gebruik maken van een actieve beweegroute die in het centrum van Oosterheem, op de kruising van Tasmanië en het Schipluidenpad, van start gaat.

  Lees meer
 • Komt u Wijk en Agent samen versterken?

  (14-04-2023)

  De teams van Wijk en Agent Samen (WAS) zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste buurtbewoners die hun teams willen versterken. Wilt u ook een bijdrage leveren aan uw wijk? Word dan nu lid van een van het WAS-team. Dat kan via buurtpreventie@zoetermeer.nl.

  Lees meer
 • Urban sportvoorziening voor basisschoolkinderen in Heempark

  (30-03-2023)

  De droom van leerlingen van basisschool Het Noorderlicht komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de komst van een urban sportvoorziening in het Heempark in Oosterheem. Vorig jaar startte de 11-jarige Jelte daarvoor een handtekeningenactie, die ruim 600 keer werd ondertekend.

  Lees meer
 • Maak uw buurt een beetje veiliger met Burgernet

  (16-03-2023)

  De Burgernetapp maakt het makkelijker om je buurt veilig te houden. Download de app nu! Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal, inbraak, beroving, doorrijden na een aanrijding en bij vermiste personen. Via de Burgernetapp ontvangt u een actiebericht wanneer zoiets gebeurt in uw omgeving. Iets gezien? Dan schakelt u via de app rechtstreeks met de politie. Hoe meer mensen deelnemen, des te sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Via de Burgernetapp ontvangt u ook regionale en landelijke AMBER Alerts als een kind in levensgevaar is.

  Lees meer
 • Energietoeslag en Noodfonds energie

  (13-03-2023) Lees meer
 • InZet opent GeldPunt voor vragen over geldzaken

  (12-12-2022)

  Door de energiecrisis en inflatie, stijgt het aantal Zoetermeerders met geldzorgen. De gemeente wil deze mensen graag helpen. Daarom opent Zoetermeer samen met zorg- en welzijnsorganisatie inZet het Geldpunt.

  Lees meer

Enjoy Life

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Meer informatie

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert