Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Taal & Toekomst koppelt jongeren aan vrijwilligers

  (21-09-2022)

  Bij Stichting Piëzo vinden wij dat jonge nieuwkomers de kans verdienen om mee te doen. Voor jongeren die de taal nog niet goed spreken is dat een grote uitdaging. Hoe vind je een opleiding, stage of bijbaan? Het programma Taal & Toekomst koppelt jongeren aan getrainde vrijwilligers. Jonge nieuwkomers werken zo stap voor stap aan hun toekomst in Nederland.

  Lees meer
 • Start training vrijwillige energieconsulent

  (20-09-2022)

  Stichting Piëzo en haar vrijwillige energieconsulenten helpen Zoetermeerders grip te krijgen op energieverbruik en energiekosten. Eind oktober start een nieuwe training tot energieconsulent. In deze training leert u meer over energiebesparing in huis, praktische tips over hoe je op een eenvoudige manier energie kunt besparen en hoe je die tips overbrengt aan anderen.

  Lees meer
 • Komt u ook naar de Burendaglunch & activiteiten?

  (20-09-2022)

  Dit jaar is het thema de 'Kom naar buiten'-tour. U kunt aansluiten bij de lunch op zaterdag 24 september 2022, van 12.00-14.00 uur, op het plein voor de Oosterkerk.

  Lees meer
 • Denk mee over de veiligheid in de stad

  (16-09-2022)

  Wat zijn voor u als inwoners of ondernemer in Zoetermeer belangrijke punten waarop de gemeente zich de komende jaren moet richten om Zoetermeer een veilige stad te houden? Deze punten neemt de gemeente waar mogelijk mee bij het maken van het nieuwe veiligheidsbeleid.

  Lees meer
 • Nationale Sportweek in Oosterheem

  (15-09-2022)

  Van 16 t/m 25 september is het Nationale Sportweek. Dat vieren we ook in Oosterheem!

  Lees meer
 • Voorleesexpress Zoetermeer viert 10-jarig jubileum

  (12-09-2022)

  VoorleesExpress Zoetermeer bestaat 10 jaar en heeft dat groots gevierd op Speelboerderij Het Buitenbeest met de uitreiking van voorleesdiploma's, de komst van de wethouder onderwijs, een kinderboekenschrijver, bibliotheek Zoetermeer en circus Nevermind. De middag werd afgesloten met een reünie voor vrijwillige voorlezers door de jaren heen.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht voor Oekraïense deelnemers

  (06-09-2022)

  Mensen helpen met taal kan op verschillende manier en op verschillende momenten en locaties. Op dit moment is Stichting Piëzo op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in de avond een groep Oekraïense deelnemers les te geven. Werkzaamheden en tijden zijn altijd in overleg en u krijgt vooraf een training.

  Lees meer
 • Kooklessen voor kinderen in Oosterheem

  (30-08-2022)

  Zit je in groep 6, 7 of 8 en woon je in Oosterheem of zit je daar op school? Doe dan mee met de kooklessen van Kinderresto en Stichting Piëzo. Van een echte kok leer je zelf in 3 lessen een ontbijt, lunch en diner koken. Ook komt informatie over vitaminen, zoet, suiker en gezonde voeding aan bod.

  Lees meer
 • DuurSamen in oktober

  (23-08-2022)

  Stichting DuurSamen laat op 8 en 9 oktober in samenwerking met plaatselijke duurzame organisaties aan inwoners en ondernemers in de stad zien wat er op het terrein van duurzaamheid in Zoetermeer gebeurt.

  Lees meer
 • Bedankochtend actieve bewoners

  (16-08-2022)

  Elk jaar bedankt de gemeente actieve bewoners voor hun inzet voor Zoetermeer. Bewoners die een afvalbak hebben geadopteerd, een stukje groen adopteren of regelmatig zwerfafval opruimen hebben een uitnodiging ontvangen voor een bedankochtend. Deze vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 van 9.30 tot 13.00 uur met lunch in het Oranje Nassau College (ONC) aan de Parkdreef 282.

  Lees meer
 • Voorlezer worden bij de VoorleesExpress?

  (15-08-2022)

  Wilt u ook vrijwilliger worden bij De VoorleesExpress Zoetermeer? Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis.

  Lees meer
 • Taalvrijwilligers gezocht

  (08-08-2022)

  Bent u deze zomer op vakantie geweest in het buitenland? Dan heeft u vast wel gemerkt hoe lastig het is als je de taal van het land niet goed beheerst of juist hoe makkelijk het is als je het wel beheerst. Vindt u het leuk om mensen wegwijs te maken in onze eigen, Nederlandse taal? Wordt dan taalvrijwilliger!

  Lees meer
 • Maak de buurt beter, mooier en fijner met het Wijk aan Zet-budget

  (26-07-2022)

  Het bruist van de goede ideeën in Zoetermeer. Over hoe het beter, mooier en fijner kan.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start met beroepen in de horeca en de sport

  (26-07-2022)

  Na de zomervakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de horeca en de sport. De PiëzoTalentenAcademie is voor alle kinderen in Zoetermeer tussen 9 en 14 jaar. Kinderen maken op een leuke en praktische manier kennis met beroepen.

  Lees meer
 • De zomer Soep Toer gaat van start!

  (13-07-2022)

  Kom naar Buiten en geniet van een vers kopje Soep in de wijk.

  Lees meer
 • Midzomerfeest Heemburgh, gezelligheid voor jong en oud!

  (11-07-2022)

  Waterpret in Heemburgh. En dat terwijl het in de ochtend en later in de avond flink regende. Bijna vijftig kinderen en hun (groot) ouders waren naar het veld aan de Streefkerkstraat gekomen.

  Lees meer
 • Woont u (brand) veilig?

  (07-07-2022)

  Brandweer Haaglanden geeft gratis advies over brandveiligheid in uw woning.

  Lees meer
 • Activiteit 'Kom naar buiten' bij Bewonerscommissie Tigrisstroom en Tigrisdreef

  (04-07-2022)

  Ruim 50 bewoners van de Tigrissstroom en Tigrisdreef zijn naar de Kom naar buiten-activiteit gekomen. Deze activiteit werd georganiseerd door de bewonerscommissie Tigrisstroom, woningcorporatie Vidomes en Buurtwerk.

  Lees meer
 • Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

  (02-06-2022)

  De energietoeslag is een toeslag voor huishoudens met een laag inkomen. U kunt de toeslag eenmalig krijgen om u te helpen met het betalen van uw energierekening.

  Lees meer
 • Verdere versoepelingen maatregelen Poortugaalstraat e.o.

  (02-06-2022)

  Sinds oktober 2020 zijn in de Poortugaalstraat en omgeving maatregelen ingevoerd om de overlast in de buurt aan te pakken. Omdat de overlast sterk is afgenomen, worden de maatregelen verder versoepeld. Er is op dit moment geen aanleiding om het cameratoezicht te handhaven. De camera's worden in juni weggehaald. Het toezicht door politie en handhaving blijft wel aangescherpt.

  Lees meer

Enjoy Life

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Meer informatie

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert