Nieuws Oosterheem

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem

Nieuws Oosterheem

RSS

Het laatste nieuws van en over uw wijk wordt samengesteld in samenwerking met de bewonersverenigingen en de partners van het wijkteam, zoals de wijkagenten, de welzijnsorganisaties en de woningcorporaties.

 • Heeft u een vraag of wilt u iets melden?

  (24-05-2022)

  Heeft u een vraag of wilt u een melding maken? Maar weet u niet waar u hiervoor terecht kunt? In Zoetermeer zijn er verschillende meldpunten. Wij helpen u graag op weg.

  Lees meer
 • Stichting Piëzo zoekt computervrijwilligers

  (24-05-2022)

  Stichting Piëzo is op zoek naar enthousiaste computervrijwilligers. Vindt u het leuk om uw kennis van computers in te zetten in een organisatie waar uw talent centraal staat?

  Lees meer
 • Vervanging verkeerslichteninstallatie Afrikaweg-Europaweg-Nederlandlaan

  (20-05-2022)

  Van 30 mei tot 24 juni 2022 vinden er groot onderhoudswerkzaamheden plaats aan verkeersinstallatie op de aansluiting Afrikaweg-Amerikaweg-Europaweg-Nederlandlaan. De huidige verkeerslichteninstallatie is meer dan 20 jaar oud en wordt grotendeels vervangen.

  Lees meer
 • Bespaaractie huurders: Vergeet uw pakket niet!

  (18-05-2022)

  Bij alle huishoudens met een huurwoning is de afgelopen maanden een bezorger langs geweest met een spaarpakket. Was u niet thuis? Dan heeft u een ophaalbriefje gekregen om uw pakket af te halen bij één van de ophaalpunten in de stad. Vergeet dit niet te doen! Ophalen kan tot en met zaterdag 2 juli.

  Lees meer
 • Enquête Eilandenbuurt

  (10-05-2022)

  Woont u in de ‘Eilandenbuurt’? Dan vragen wij u mee te doen aan een onderzoek over uw buurt op doemee.zoetermeer.nl. Wij vinden het als gemeente belangrijk dat u als wijkbewoner invloed heeft op en betrokken bent bij uw woon- en leefomgeving.

  Lees meer
 • Kortdurende training ScheidingATLAS

  (03-05-2022)

  De groep is bestemd voor alle gescheiden ouders die er open voor staan om samen met andere gescheiden ouders in een groep van elkaar te leren en handvatten te ontvangen.

  Lees meer
 • Workshop Grootouders en scheiding

  (03-05-2022)

  Deze workshop is bedoeld voor de grootouders en hoe zij omgaan met de scheiding en het contact met de gezinsleden.

  Lees meer
 • Piëzo TalentenAcademie start met beroepen gezondheidszorg

  (25-04-2022)

  Na de meivakantie start de Piëzo TalentenAcademie met beroepen in de gezondheidszorg.

  Lees meer
 • Vrijwilligerswerk bij kinderactiviteiten

  (25-04-2022)

  Als vrijwilliger bij kinderactiviteiten werkt u zowel aan de ontwikkeling van kinderen als aan uw eigen ontwikkeling. Vrijwilligers van Stichting Piëzo verzorgen wekelijks meerdere leerzame en creatieve activiteiten voor groepen kinderen op de eigen locaties en op basisscholen.

  Lees meer
 • Duurzaamheidsweek Greenteam basisscholen Zoetermeer

  (08-04-2022)

  In de week van 28 maart tot en met 1 april 2022 hebben acht basisscholen meegedaan aan een door het Greenteam Zoetermeer georganiseerde duurzaamheidsweek. Het Greenteam Zoetermeer bestaat uit middelbare scholieren van het Alfrink College, het Erasmus College, het Oranje Nassau College en het Picasso College. Dit team zet zich in om zoveel mogelijk Zoetermeerders bewust te maken van duurzaamheid, groen en klimaat. En richt zich met name op de jongeren. Daarom wil het Greenteam zich ook uitbreiden naar basisscholen in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Vrijwillige huiswerkbegeleiders helpen met kansengelijkheid

  (05-04-2022)

  Heeft u 's middags één of twee uurtjes tijd? Dan verwelkomen we u graag als vrijwillige huiswerkbegeleider van een Studieplek. U helpt tegen kansenongelijkheid.

  Lees meer
 • Samenwerking LangeLand Ziekenhuis en Bezoekvrouwen Piëzo

  (05-04-2022)

  Bezoekvrouwen van Stichting Piëzo werken al lange tijd succesvol samen met het LangeLand Ziekenhuis. Bezoekvrouwen zijn getrainde en ervaringsdeskundige vrijwilligers taal en cultuur. Zo kunnen zij bijvoorbeeld in het ziekenhuis meegaan naar afspraken bij artsen of helpen bij de voorbereiding van alles rond de geboorte van een kindje.

  Lees meer
 • 'Kom naar buiten' is van start gegaan!

  (31-03-2022)

  We mogen weer! Weer ontmoeten, vieren, activiteiten organiseren of gewoon even lekker de deur uit. Samen met organisaties in de wijken organiseren de gemeente Zoetermeer en Buurtwerk ontmoetingen bij, voor én met u. Met als doel: ontmoeten, luisteren en verbinden.

  Lees meer
 • Coördinator of voorlezer worden bij VoorleesExpress Zoetermeer?

  (29-03-2022)

  Bij de VoorleesExpress ondersteunen wij gezinnen met de taalontwikkeling van hun kinderen. Een vrijwillige voorlezer komt wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen en de ouders handvatten te geven om het voorlezen zelf over te nemen. Zo geven wij taal en boeken een blijvende plek in het dagelijks leven.

  Lees meer
 • Kinder Ambachtenwerkplaats maakt van elke woensdagmiddag een feest!

  (22-03-2022)

  Wist je dat de Ambachtenwerkplaats inZet iedere woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 dè plek is voor kinderen tussen 5 en ongeveer 12 jaar? Hier kun je veel leren over ambachten en zijn we bezig met creatieve projecten. Ook doen we af en toe iets met gezonde voeding of gaan we iets bakken. Kortom: een super creatief en gevarieerd programma.

  Lees meer
 • 'Kom naar buiten' ging van start in Oosterheem

  (21-03-2022)

  Op drie plekken in de wijk Oosterheem werden er op zaterdag 12 maart schoonmaakacties gehouden. In Heemburgh werd dit gedaan in de vorm van een schattenjacht. Het was een zonnige dag waarbij kinderen, maar ook volwassenen verkleed en geschminkt op pad gingen. Na afloop was het tijd voor een drankje en heerlijke pannenkoeken. Wethouder Ter Laak was ook aanwezig.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Maasdamstraat

  (15-03-2022)

  Van 14 maart tot 3 juni 2022 vinden er bestratingswerkzaamheden plaats in de Maasdamstraat. De woningen blijven te voet bereikbaar.

 • Versoepelen maatregelen Poortugaalstraat e.o.

  (02-03-2022)

  Sinds oktober 2020 in de Poortugaalstraat en omgeving een aantal maatregelen ingevoerd om de overlast in de buurt aan te pakken. Omdat de overlast sterk is afgenomen, worden de maatregelen versoepeld. Het cameratoezicht blijft wel.

  Lees meer

Enjoy Life

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Meer informatie

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert