Energietoeslag en Noodfonds energie

Home > Oosterheem > Nieuws Oosterheem > Energietoeslag en Noodfonds energie

Energietoeslag en Noodfonds energie

RSS

Zoetermeerders die vorig jaar energietoeslag ontvingen, krijgen eind maart nog eens extra geld. Het gaat om een bedrag van 500 euro per huishouden en valt nog onder de energietoeslag 2022. Het geld wordt automatisch op de rekening gestort. Zij hoeven hier niets voor te doen. Als er meerdere huishoudens op één adres wonen krijgen zij een deel van de 500 euro.

Energietoeslag 2023

Gemeenten krijgen dit jaar weer de mogelijkheid om energietoeslag uit te keren. Hiervoor wordt een wet gemaakt. De wet gaat waarschijnlijk in juni in. Dit betekent dat de toeslag in de tweede helft van 2023 wordt gestort. De overheid wil proberen om 800 euro aan energietoeslag uit te keren. Als er meer duidelijkheid komt over de groep Zoetermeerders die recht heeft op de nieuwe energietoeslag zet de gemeente dit op www.zoetermeer.nl/energietoeslag.

Noodfonds energie - aanvragen mogelijk tot 30 april 2023

Om huishoudens die hun energierekening niet kunnen betalen te helpen, is er het landelijke Tijdelijk Noodfonds Energie.

Hoe werkt het?

Het Noodfonds betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen. Het gaat om de rekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met de inkomsten in het huishouden. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Wie kan het aanvragen?

Huishoudens die voldoen aan de voorwaarden, kunnen een aanvraag indienen. De voorwaarden zijn:

  • Een huishouden met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 4.180,- (samenwonend).
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Enjoy Life

Oosterheemplein 198
2721 NB Zoetermeer

Telefoon: 14 079

Meer informatie

Iets melden

Sneller meldingen doen via app

Iets verloren of gevonden

www.zoetermeer.nl/verloren-gevonden

Kies een wijk:

Wijk
Wijken in Zoetermeer (imagemap) Oosterheem Bedrijventerreinen Rokkeveen Meerzicht Driemanspolder Dorp Buitengebied Buytenwegh - De Leyens Centrum Palenstein Noordhove Seghwaert